Garancia

AZ ÁLTALUNK FORGALMAZOTT TERMÉKEKRE A PTK-BAN FOGLALTAK SZERINT MEGHATÁROZOTT MÉRTÉKŰ SZAVATOSSÁGOT VÁLLALUNK, VAGY VÁLLALNAK BESZÁLLÍTÓINK. SZAVATOSSÁG IDŐTARTAMA 6 (HAT) HÓNAP. SZAVATOSSÁGI IGÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE 2 (KÉT) ÉV ÁLL A VEVŐ RENDELKEZÉSÉRE.

MÉRET PROBLÉMÁKBÓL, VAGY JÓTÁLLÁSI IGÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSÉBŐL ADÓDÓAN EGYSZER ÁLL MÓDUNKBAN TERMÉKET CSERÉLNI A VÁSÁRLÁSTÓL SZÁMÍTOTT 30 NAPON BELÜL. A CSERE LEGTÖBBSZÖR A GLS FUTÁRSZOLGÁLAT CSOMAGCSERE SZOLGÁLTATÁSÁVAL TÖRTÉNIK, ENNEK DÍJA EGY NORMÁL SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG, AZAZ 990 FT. AMENNYIBEN A KICSERÉLT TERMÉK SEM MEGFELELŐ, A TERMÉKEK VISSZAPOSTÁZÁSÁT KÖVETŐEN VISSZAUTALJUK A VÉTELÁRAT. A VISSZAPOSTÁZÁS KÖLTSÉGEI EZESETBEN A VÁSÁRLÓT TERHELIK. (POSTÁZÁSI CÍMÜNK: CAPLAND GLOBAL KFT. 1132 BUDAPEST, VISEGRÁDI U. 31.) AMENNYIBEN AZ ELADÓ HIBÁJÁBÓL KELL CSERÉLNI (HIBÁS TERMÉK ÉRKEZETT, NEM A RENDELT TERMÉK ÉRKEZETT, STB), ÚGY A CSERE KÖLTSÉGEI TERMÉSZETESEN AZ ELADÓT TERHELIK.

SZAVATOSSÁGI IGÉNY ESETÉN A VEVŐ KÉRHETI:

A) ELSŐSORBAN - VÁLASZTÁSA SZERINT - KIJAVÍTÁST VAGY KICSERÉLÉST, KIVÉVE , HA A VÁLASZTOTT SZAVATOSSÁGI IGÉNY TELJESÍTÉSE LEHETETLEN, VAGY HA AZ A WEBÁRUHÁZ A MÁSIK SZAVATOSSÁGI IGÉNY TELJESÍTÉSÉVEL ÖSSZEHASONLÍTVA ARÁNYTALAN TÖBBLETKÖLTSÉGET EREDMÉNYEZNE, FIGYELEMBE VÉVE A SZOLGÁLTATOTT DOLOG HIBÁTLAN ÁLLAPOTBAN KÉPVISELT ÉRTÉKÉT, A SZERZŐDÉSSZEGÉS SÚLYÁT, ÉS A SZAVATOSSÁGI JOG TELJESÍTÉSÉVEL A JOGOSULTNAK OKOZOTT KÉNYELMETLENSÉGET;

B) HA SEM KIJAVÍTÁSRA, SEM KICSERÉLÉSRE NINCS JOGA, VAGY HA A WEBÁRUHÁZ A KIJAVÍTÁST, ILLETVE A KICSERÉLÉST NEM VÁLLALTA, VAGY E KÖTELEZETTSÉGÉNEK NEM TUD ELEGET TENNI - VÁLASZTÁSA SZERINT - MEGFELELŐ ÁRLESZÁLLÍTÁST IGÉNYELHET VAGY ELÁLLHAT A SZERZŐDÉSTŐL. JELENTÉKTELEN HIBA MIATT ELÁLLÁSNAK NINCS HELYE.

A NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATBÓL EREDŐ HIBÁK ESETÉN A SZAVATOSSÁGI IGÉNY NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ.

A SZAVATOSSÁGI IGÉNY LEÉRTÉKELT ÁRU ESETÉN IS ÉRVÉNYESÍTHETŐ, ILYENKOR IS LEHET MINŐSÉGI KIFOGÁSSAL ÉLNI, AMENNYIBEN A KERESKEDŐ NEM JELÖLTE MEG A LEÉRTÉKELÉS OKÁT. (A VÁSÁRLÁSTÓL SZÁMÍTOTT 6 HÓNAPIG A KERESKEDŐNEK KELL BIZONYÍTANIA, HOGY A TERMÉK A VÁSÁRLÁSKOR HIBÁTLAN VOLT, ILLETVE, HOGY A HIBA A HASZNÁLAT SORÁN KÖVETKEZETT BE A TERMÉKBEN. 6 HÓNAP LETELTE UTÁN A FOGYASZTÓNAK KELL BIZONYÍTANIA, HOGY A HIBA A TERMÉKBEN MÁR A VÁSÁRLÁS IDEJEKOR IS FENNÁLLT.)

 

JÓTÁLLÁS

A JÓTÁLLÁSI HATÁRIDŐ A 151/2003 KORMÁNYRENDELETBEN FOGLALTAKNAK MEGFELELŐEN A FOGYASZTÁSI CIKK FOGYASZTÓ RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ ÁTADÁSA NAPJÁVAL KEZDŐDIK.

 

JÓTÁLLÁSI IGÉNY ESETÉN A VEVŐ KÉRHETI:

A) ELSŐSORBAN - VÁLASZTÁSA SZERINT - KIJAVÍTÁST VAGY KICSERÉLÉST, KIVÉVE, HA A VÁLASZTOTT JÓTÁLLÁSI IGÉNY TELJESÍTÉSE LEHETETLEN, VAGY HA AZ A WEBÁRUHÁZ A MÁSIK JÓTÁLLÁSI IGÉNY TELJESÍTÉSÉVEL ÖSSZEHASONLÍTVA ARÁNYTALAN TÖBBLETKÖLTSÉGET EREDMÉNYEZNE, FIGYELEMBE VÉVE A SZOLGÁLTATOTT DOLOG HIBÁTLAN ÁLLAPOTBAN KÉPVISELT ÉRTÉKÉT, A SZERZŐDÉSSZEGÉS SÚLYÁT, ÉS A JÓTÁLLÁSI JOG TELJESÍTÉSÉVEL A JOGOSULTNAK OKOZOTT KÉNYELMETLENSÉGET.

B) HA SEM KIJAVÍTÁSRA, SEM KICSERÉLÉSRE NINCS JOGA, VAGY HA A WEBÁRUHÁZ A KIJAVÍTÁST, ILLETVE A KICSERÉLÉST NEM VÁLLALTA, VAGY E KÖTELEZETTSÉGÉNEK NEM TUD ELEGET TENNI - VÁLASZTÁSA SZERINT - MEGFELELŐ ÁRLESZÁLLÍTÁST IGÉNYELHET VAGY ELÁLLHAT A SZERZŐDÉSTŐL. JELENTÉKTELEN HIBA MIATT ELÁLLÁSNAK NINCS HELYE.

A NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATBÓL EREDŐ HIBÁK ESETÉN A JÓTÁLLÁSI IGÉNY NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ. A JÓTÁLLÁSI IGÉNY LEÉRTÉKELT ÁRU ESETÉN IS ÉRVÉNYESÍTHETŐ, ILYENKOR IS LEHET MINŐSÉGI KIFOGÁSSAL ÉLNI, AMENNYIBEN A KERESKEDŐ NEM JELÖLTE MEG A LEÉRTÉKELÉS OKÁT.(151/2003 KORM. RENDELET, 49/2003 VII. 30 GKM RENDELET ) (A JÓTÁLLÁS IDŐTARTAMA, VALAMINT A SZAVATOSSÁG ELSŐ 6 HÓNAPJA ALATT A KERESKEDŐNEK KELL BIZONYÍTANIA, HOGY A TERMÉK A VÁSÁRLÁSKOR HIBÁTLAN VOLT, ILLETVE, HOGY A HIBA A HASZNÁLAT SORÁN KÖVETKEZETT BE A TERMÉKBEN. 6 HÓNAP LETELTE UTÁN A FOGYASZTÓNAK KELL BIZONYÍTANIA, HOGY A HIBA A TERMÉKBEN MÁR A VÁSÁRLÁS IDEJEKOR IS FENNÁLLT.)

 

 

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE: